5 sätt som kommissionärer kan öka nöjet och fokus i Fantasy Football Leagues

Som kommissionär för din fantasifotbollsliga är det din uppgift att se till att folk spelar spelet rättvist och konkurrenskraftigt, samtidigt som de har roligt när de gör det. Det finns ett par scenarier som verkligen får mig när jag håller på med fantasy och som kan få mig att känna mig sur i slutet av säsongen. För det första kan jag inte stå ut med när folk glömmer, eller helt enkelt vägrar, att logga in varje vecka och ställa in sina starter. Enkla vinster är lätta och för mig finns det ingen tillfredsställelse i det. En annan sak som stör mig som kommissionär, mest på grund av hjärtat, är att se människor som verkligen fokuserar, gör sin forskning, gör utmärkta drag på avståendet och bara kommer till korta i slutet av säsongens utbetalning.

Under årens lopp har jag försökt göra mina ligor så roliga som möjligt av ett par anledningar; att attrahera nya och intressera spelare, och att behålla fokus från vecka till vecka. Jag har sammanställt en liten lista över saker jag gör för att hålla folk intresserade, vilket i slutändan kommer att hålla dem att logga in från vecka till vecka.

1. King of the Hill (KoTH) – Sidospel är ett bra sätt att hålla fokus för dina ligaspelare. KoTH är ett roligt spel där ligaspelare väljer ett enda spel och sedan förutser vinnaren av det spelet. Så länge spelaren har valt rätt kommer de att gå vidare. Haken är att varje spelare bara kan välja ett lag för att vinna en match under hela säsongen. Om Patriots spelar mot Broncos, och jag väljer Patriots för att vinna den matchen, kan jag inte välja Patriots igen hela säsongen.

2. Veckovis utmaning – Det här kan vara ett brett spektrum av ämnen eller scenarier, det är verkligen upp till din kreativitet som kommissionär. Jag gillar att ställa in utmaningar som är enkla, men som har utbetalningar varje vecka. En utmaningsidé kan vara så grundläggande som “Vilken Kicker kommer att få flest fantasipoäng den här veckan?” eller begränsa det lite och få det att vara “Vilken kicker kommer att sparka flest field goals?”.

3. Välj dem – En annan idé för ett sidospel är ett Pick ’em-forum, där spelarna skickar in sin förutsägelse för varje matchresultat under hela säsongen. Varje vinst kan vara värd 1 poäng och har en löpande summa fram till slutet av säsongen. Du kan till och med välja att göra en separat för slutspel också.

4. Bounties – Ett bra sätt att hålla folk fokuserade och ha roligt är att uppmuntra folk att spåra belöningar. En bounty är en utvald uppsättning instanser som kan betala ut pengar eller bara vara för skojs skull. En bounty kan vara “QB med den längsta touchdown-passningen” eller “TE med flest touchdowns gjorda”. Detta skiljer sig från Weekly Challenges eftersom de körs under hela säsongen, inte bara under en vecka.

5. Krediter/debeteringar – Det här är för de mer aggressiva fantasyligorna. Det är en metod som jag gillar att använda i högre betalande ligor, för att verkligen behålla mina medlemmars uppmärksamhet. En kredit kan vara om någon har ett stort antal inloggningar, kanske lägger till en poäng eller två till sin poäng i slutet av veckan, eller i mitt fall, lägger till pengar till utbetalningar. En debitering kommer att vara när någon misslyckas med att logga in en vecka och förlorar poäng, eller pengar för att inte göra det. Om du undrar så har de flesta webbplatser ett sätt att logga när folk loggar in på sitt fantasyteam. Jag gillar att ge alla en startpott på $5 och lägga till eller subtrahera när det behövs. Detta uppmuntrar verkligen alla att vara uppmärksamma och hålla fokus!

Det här är bara några idéer som jag gillar att använda, och var och en kan verkligen utökas för att passa din ligas spelstil. “Men Nate, jag gillar inte fotboll och jag spelar bara Fantasy Baseball!”. Det är bra, säger jag. Du kan forma dessa idéer för att passa alla andra fantasy-spelstilar. För baseboll kan du spela King of the Mound och kanske välja en serievinnare varje vecka. För basket kan du göra en Hoops Pick ‘Em. Koncepten kunde fortsätta och fortsätta.

Om du tror att det kan vara svårt att få dina ligamedlemmar att betala dessa extra avgifter, samordna din registreringsavgift för ligan så att den inkluderar pengar som kan gå i separata potter för dessa idéer (dvs. $50 registrering kommer att inkludera $5 Pick ‘Em avgift, $5 veckovis utmaningsavgift och $40 för ligavinnarna). Något att tänka på är att medan jag använde pengar som exempel, behöver du inte göra det om pengar. Allt jag nämnde kan ha en “för skojs skull” aspekt och det finns ingen anledning att känna sig skyldig att betala för att spela detta fantastiskt fantastiska spel.

Leave a Comment

Your email address will not be published.