Jag älskar NFL-fotboll! Låt mig räkna vägarna

För mig finns det två årstider i Amerika (vem bryr sig om vad vädermannen säger!). Det finns fotbollssäsong och lågsäsong. Sedan finns det allt annat däremellan.

Varför säger jag en så löjlig sak?

För att jag är ett Diehard fotbollsfan!

Heck, jag älskar allt – så länge det handlar om en avlång boll, spelas på ett fält som är 120 yards långt och involverar blockering och tackling – jag är helt för det.

Men så länge jag lever kommer det att göra det aldrig vara vilket spel som helst så spännande och majestätiskt som NFL Football. Det finns en anledning till att National Football League är den mest populära sporten i USA. För det är bäst!

Men jag vet: du vill bli övertygad.

Bra. Jag ska övertyga dig med tre skäl.

1) Fotboll stämmer överens med vår livsstil. Missförstå mig inte – jag gillar andra sporter också. Men har du någonsin sett en baseboll- eller basketmatch som började klockan 10 på natten? Titta, jag tycker om konkurrens lika mycket som nästa kille men jag måste gå till jobbet på morgonen!

Och jag vet att Prime Time Football också kan bli sent (för oss på östkusten), men åtminstone de flesta matcher spelas på söndagar. Och det är nyckeln, eftersom de flesta är lediga från skolan och jobbet på söndagar. Stor vinst i min bok.

2) NFL visar upp The Game på sin högsta nivå. Titta, jag vet att det finns massor av människor som kommer att argumentera för mig om att Pro är bättre än College (ja, det är ett argument för en annan gång). Och det är bra.

Men ingen kan berätta för mig att det finns finare bragder av atletiska prestationer varje vecka än på fotbollsplanen. De fantastiska fångsterna, de benkrossande slagen och de rakbladstunna spelen på offensiv, försvar och speciallag av alla slag.

Jag har ingen aning om hur tjänstemän kan få de flesta av sina samtal rätt i realtid. Även i super-duper slow mo-repriserna är det svårt att avgöra om en spelares tår rör vid den vita randen eller inte.

Hur kan du inte uppskatta den atleticism?

3) Varje match är så viktig. Veckouppbyggnaden till söndag är ett fantastiskt crescendo till Kickoff. Och oavsett om du pratar om vecka 4 eller vecka 14 känns varje spel som ett måste att vinna.

Tänk bara, när ditt favoritlag tappar 4 i rad betyder det att de inte har vunnit om en månad! Och eftersom det är så få spel som spelas är vikten och omfattningen av den veckans bollspel större än livet.

Okej, det kanske bara känns så för mig.

Och det är det fina med det. Det finns verkligen ingenting i hela världen som fotboll.

Håller du inte med?

Leave a Comment

Your email address will not be published.