Kan hundar och katter vara glada och friska på en vegansk kost?

Ny forskning tyder på att vegansk sällskapsmat kan hålla hundar och till och med katter friska och glada, vilket minskar den massiva inverkan som traditionell sällskapsdjursfoder har på miljön

Miljö


19 september 2022

Hundar som håller gröna grönsaker i munnen

Studier tyder på att en hunds näringsbehov kan tillgodoses med växter och kosttillskott

Rica I

NÄR jag slutligen gav upp att äta kött upptäckte jag att jag faktiskt inte kunde sluta köpa kött. Mina två tonårssöner var båda stora fans av sakerna och mina två katter åt inget annat än kött. Och medan jag trodde att pojkarna kanske skulle avvänjas från det, katterna inte så mycket. Jag visste att veganska hunddieter var tillgängliga, men antog att de var suboptimala, och det slog mig aldrig ens att katter kunde göra detsamma utan att förlora några av sina nio liv. Men nu har pojkarna lämnat hemmet och katterna har tyvärr gått bort. Jag är äntligen köttfri. Och när vi skaffar vår nästa katt, och eventuellt hund, funderar jag på att göra dem köttfria också.

För långt ifrån att vara biologiskt omöjligt, växer bevisen för att katter och hundar kan vara helt nöjda med en vegetabilisk eller till och med vegansk kost. De kan faktiskt vara hälsosammare än de som matas med konventionellt husdjursfoder. Ändå säger veterinärer fortfarande till ägare att inte införa växtbaserad kost på hundar och katter, varnar de att de förmodligen är ohälsosamma, möjligen grymma och potentiellt olagliga. Så vad är sanningen om växtätande hundar och moggies?

Katter, hundar och deras middagar är big business. Under 2018 fanns det cirka 370 miljoner sällskapskatter och 470 miljoner sällskapshundar i världen som tillsammans vargar ner 134 miljarder dollar i chow varje år. Och djurfodermarknaden växer. I Storbritannien steg den med 17 procent under de fem åren fram till 2019. Tusentals …

Leave a Comment

Your email address will not be published.