Måste bli stor för fotboll!

På den första dagen av fotbollsträningen när jag gick in i 10:e klass, tog tränarna vår längd och vikt och sa åt oss att bänkpressa vår kroppsvikt så många gånger vi kunde.

Jag var femton år gammal, 6 fot lång och 160 pund. Jag spelade Center och Defensive End. Den enda bänkpressningen jag hade gjort var att ligga på golvet och pressa de 100 pund plastbelagda cementvikterna som mina föräldrar köpte på varuhuset. Killarna jag lyfte med på min första träningsdag var lite mindre än mig och var tvungna att pressa 135 pund, men de gjorde det bara för några få reps. Innan jag lade till mer vikt ville jag prova 135:an. Det var bra att vi inte lade till någon vikt, för jag kunde inte ens trycka på 135:an en gång! Jag skämdes över att jag var så svag och jag visste att jag måste bli starkare.

Nästa slag kom ett par veckor senare när jag fick reda på att min mamma hade gått till tränarna för att uttrycka sin oro. Hon sa till tränaren, “Aaron är så liten och mager att jag är rädd att han kommer att bli krossad av de där äldre pojkarna.” Det gjorde det. Nu blev jag arg! Det fanns inget sätt att jag skulle bli krossad av någon, och det fanns inget sätt att jag skulle vara liten och smal för den delen!

Det roliga med det var att även om jag var liten, smal och svag så var jag faktiskt ganska bra för en kille som bara spelat organiserad fotboll en säsong. Vi hade tillräckligt många killar att vi delades upp i tre lag. Varsity var för de bästa av de bästa oavsett vilken klass de gick i. JV var för dem som inte var riktigt bra nog för Varsity, och var mestadels juniorer, med några seniorer och andra. Sophomore-laget var för alla spelare i 10:e klass som inte var tillräckligt bra för Varsity. De flesta av dem spelade bara i Sophomore-laget, men jag var annorlunda. Jag spelade för Sophomore-laget varje vecka, och det var bara kul. Jag menar att konkurrensen var svag, och jag slog Quarterbacken på nästan varje spel. Några av 10:e klassarna var tillräckligt bra för att spela i JV-laget varje vecka också, och jag var en av dem. Nu fick tre spelare i 10:e klass klä sig till Home Varsity-spelen, och jag var en av dem. Det var de andra två killarna!

breda mottagare och de spelade faktiskt, medan jag var linjeman och jag kom aldrig med i ett Varsity-spel det året.

Mitt 10:e årskurs var det första året jag kunde träna styrketräning i skolan, och jag utnyttjade det fullt ut. Jag ville bli den största, starkaste killen i fotbollslaget, men det var långt kvar. Styrketräningsprogrammet som tränaren satte oss på var väldigt enkelt och grundläggande. På måndagar, onsdagar och fredagar bänkade vi. Om vi ​​hade tid efter bänkpressen kunde vi välja mellan Militära pressar för våra axlar, franska pressar för våra triceps eller Barbell curls för våra biceps. Ibland kom vi till de övningarna, men med 4 killar i vår grupp hände det inte ofta. Träningen var 5 set med 5 reps. Vanligtvis värmde vi upp med en lätt vikt, typ 95 pund för mig i början, för vårt första set om 5. Varje set lade vi till lite mer vikt, så att bara vårt sista set på 5 var helt slut. Varannan månad lät tränaren oss testa vårt maximum för 1 repetition, även om jag inte ens kunde göra 135 pund i början av året, var jag snabbt b!

ecoming en av de starkare killarna.

På tisdagar och torsdagar bestod vårt träningspass av knäböj i 5 set med 5 reps. Om vi ​​avslutade våra knäböj tidigt, kunde vi göra marklyft med styva ben eller åsnekalvhöjningar med våra partners sittande på vår rygg. För Squats använde vi samma protokoll som vi gjorde med Bänkpressarna. Vi började med en lätt vikt och lade till lite varje set så att vårt 5:e set om 5 var en heltäckande ansträngning. Vi testade dock inte vårt maximum på Squat.

Jag lade allt jag hade på mina träningspass, försökte lyfta mer i vikt varje träningspass och försökte slå alla andra. Det var viktigt, men det var bara hälften av min plan. Nu vet jag inte hur jag kom på det, och jag antar att jag aldrig riktigt tänkte på vilka möjliga sätt det fanns att bli stor. Det föll mig helt naturligt att bli stor och stark bara krävde tre saker. Först, träna så hårt och tungt du kan. För det andra, ät så mycket mat du kan. För det tredje, ha tillräckligt med lust att se till att du gör de två första sakerna, oavsett vad. Det verkar enkelt, och sanningen är det. Men de flesta som vill ha storlek och styrka får det inte. De tror att dyra kosttillskott eller snygg träningsutrustning kommer att ta dem dit de vill, men om de inte följer de tre principerna för att fylla upp kommer de inte att klara det.

När jag säger ät så mycket du kan, är det inte alla som förstår att jag inte pratar om att sluka dig då och då. Jag pratar om att ständigt äta och hålla sig hel dag ut och dag in. Jag visste inte om proteinshakes [http://www.nlpbodybuilding.com/protein-powder.html]och ingen hade hört talas om kreatin [http://www.nlpbodybuilding.com/creatine.html], men det fanns mat, och jag åt så mycket jag kunde. Jag vill inte att du ska tro att det här är för alla, men för en tonåring eller ung vuxen som vill lägga på sig så mycket muskler och få så mycket styrka som möjligt, fungerar det här sättet.

Jag hade faktiskt en flickvän under den här tidsperioden, som var väldigt hjälpsam. Även om det fanns gränser för hur mycket jag kunde äta hemma, var hon och hennes föräldrar mer än glada över att ge mig så mycket mat som jag ville, när jag ville. De lagade biffar till mig, köpte pizza och allt annat jag ville ha. Jag vet inte om det var en del av deras plan att hålla mig kvar, men det fungerade, åtminstone ett tag. Jag minns att jag var på Burger King en kväll. Jag åt 3 Whoppers, lite pommes frites, en shake och jag minns inte vad mer. Två poliser satt vid ett närliggande bord, och en av dem frågade mig varför jag åt så mycket. Mitt svar till dem var detsamma som det var till alla av de många som ställde samma fråga till mig, “Jag måste bli stor för fotboll.” Det där målmedvetna fokuset på mitt mål är varför jag nådde det så snabbt.

När jag började i 10:e klass kunde jag inte bänkpressa 135 pund. I slutet av läsåret bänkade jag 235. När fotbollen började nästa år bänkade jag 250 och min kroppsvikt var upp från 160 till 190 pund. Jag var också 2 tum längre på 6 fot 2. I slutet av fotbollssäsongen bänkade jag 285 och vägde 200 pund. Jag var den bästa pass-rushern i Varsity-laget, jag hade två defensiva touchdowns den säsongen, och jag fick smeknamnet Drago, från Rocky 4. 15 månader, mer än 150 pounds lagt till min bänkpress och 40 pounds av muskulös kroppsvikt. Nu är det vad jag kallar Bulking up!

Aaron Anderton

Inga gränser Fysik [http://www.nlpbodybuilding.com/personaltraining-aaron.html]

Leave a Comment

Your email address will not be published.