När den stora når Portland kommer Cargo Bikers att rädda dig

Men så fick vi ett barn och efter hennes första födelsedag skrev vi in ​​henne på dagis. När jag bläddrade i föräldrahandboken och bläddrade igenom riktlinjerna för nötfria mellanmål och religiösa högtider stannade mitt öga på sidan 19: nödförråd. Instruktionerna sa åt mig att packa drycker, blöjor, en nödfilt, en burk med högproteinmat och en plastponcho, allt som skolan skulle förvara i en vattentät behållare. Det sista föremålet var ett fotografi av vår familj. “Lägg till ett uppmuntrande meddelande!” handboken föreslog.

Jag hittade glatt ett tomt kort i mitt arkivskåp, skrev ut en bild och började skriva. “Hej älskling!” Jag började, sen slutade jag. Vad säger du till ditt barn i efterdyningarna av en katastrof? Min dotters lärare skulle ge henne ett foto och en juicelåda, mitt i en stad i ruiner, och berätta för henne att allt skulle ordna sig? Ja, nej. Jag blåste upp en jolle med mina egna lungor, jag paddlade genom lågor, jag åkte över mil av rykande spillror för att komma till henne.

Sakta började jag göra en plan. Först fick jag och min man ytterligare ett barn, en son. Vi flyttade till ett nytt hus inom gångavstånd från våra barns skola. Jag köpte en 50-liters vattenfat. Jag plingade vår gruppchatt i grannskapet för att hålla koll på vem som hade en nödgenerator och grönsaksträdgård. Sedan började min man – själv lite av en katastrof – att oroa mig över att jag inte var tillräckligt snabb på min människodrivna cykel och släp för att dra våra två småbarn ur vägen. Så jag köpte en elektrisk lastcykel, en gullig Tern GSD S00 som min dotter, då 5, hette Popsicle.

Jag lärde mig om katastrofhjälpsprövningarna av en vän tidigare i år. Loppet är designat för att efterlikna fyra dagar av kaos efter katastrofen. Den har formatet av en grändkatt, en typ av otillåtet gatulopp som cykelbud åker i, med checkpoints över hela staden och en laminerad karta på vilken tävlingsvolontärer markerar uppgifter efter att de är klara. I DRT tar var och en av uppgifterna formen av hinder som människor som frivilligt ger hjälp i en katastrof kan stöta på: ojämn terräng att korsa, spillror att röja, meddelanden att leverera, vatten att bära. Som i en riktig katastrof vet vi inte vad rutten är eller vad vi behöver göra förrän vi får våra kartor en timme före start.

Efter den stora kommer broar att kollapsa. Skräp, skadade vägar och brist på bränsle kommer att göra det omöjligt för utryckningsfordon att passera. En cykel kan dock gå nästan var som helst. Under decenniet sedan det grundades har DRT utvecklats från ett evenemang som mestadels drivs av pedalpunkare till en träningsövning för Portland Bureau of Emergency Management. Grannskapens räddningsteam arbetar loppet för att tjäna sina volontärtimmar. När jag läste hemsidan insåg jag att jag hade förberett mig för detta i flera år. Jag hade en cykel; Jag var redo. Jag anmälde mig. Det var först efter att ett halvdussin personer påpekat att jag skulle bära min egen kroppsvikt i redskap som jag började undra om jag verkligen kunde vara den hjälte jag trodde att jag var.

Fotografier: GRITCHELLE FALLESGON

Mike Cobb, grundaren av Disaster Relief Trials, är en före detta cykelmekaniker. Han fick idén till loppet efter att ha sett bilder från den förödande jordbävningen i Haiti 2010. Cyklar, trodde han, kunde hjälpa till att lösa ett stort transportproblem. Efter att jag registrerat mig skickade jag ett e-postmeddelande till Cobb med det uppriktiga erkännandet att jag inte hade någon aning om hur jag skulle ladda klumpig utrustning på min cykel. Han sa åt mig att träffa honom följande tisdag i Cully Park, där loppet startar och slutar, vid vad han kallar sin veckovisa kaffeklatch.

När jag dök upp på Popsicle stod Cobb och några tidigare deltagare runt picknickborden. Han bjöd mig på en varm kaffe och ett sortiment av cirka 12 alternativa mjölkar. Cobb har oregerligt mörkt hår, ett grått skägg och är mager på ett senigt, gummibandigt motorcykelsätt. Hans sinne för humor, lär jag mig snart, är bentorr. Han hänvisar till mig, med hans ansikte helt död, som “den inbäddade reportern.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.