Pau Hana Solo Backcountry Paddle Board recension: Lätt och packbar

Det jag inte gillar med Solo är paddeln.

Varje designbeslut innebär vissa avvägningar. Pau Hana ville göra Solo-paketet väldigt litet, så det lade bort den traditionella hårda paddeln för en mjuk paddel med en styv bottenstång. Det fungerar tillräckligt för att du ska kunna ta dig runt, men överföringen av kraft från dina armar till vattnet blir definitivt lidande. Paddeln är fäst med en plastklämma som gick sönder andra gången jag använde den. Jag bara slängde den och satte fast en slangklämma på den istället, som fungerar men så småningom kommer att rosta.

Till slut bestämde jag mig för att vända på bärbarhetsavvägningen och ta med en solid plastpaddel, fastspänd på utsidan av förpackningen. Det gjorde inte så stor skillnad för väskans vikt eller bärighet, och det är ett alternativ som jag skulle älska att se Pau Hana lägga till. Alla har inte reservpaddlar liggandes.

Den andra avvägningen som är värd att nämna är de små avtagbara fenorna. Du får inte något liknande stabiliteten hos en trefenad installation, som du gör på Bote. Det störde mig inte, men det gör den här brädan bättre lämpad för dem med viss erfarenhet. Den avtagbara delen var lite mer oroande. Jag hade ganska svårt att få en av fenorna att låsa på plats, och jag har sett liknande rapporterar runt på nätet, inklusive från en person som tappade en fena. Enligt min erfarenhet låser de sig ganska stabilt, men att få dem att göra det kan ta ett seriöst arbete.

Slutligen har jag sett ett antal människor säga att deras pump inte registrerar PSI. Jag kan se hur de kom till den slutsatsen eftersom det verkar ta en evighet att få det att registrera något, men det är bara att fortsätta. Så småningom får du en PSI-avläsning. Jag hade inga problem att få den till de rekommenderade 10-12 PSI.

Portabel Pris Premium

Huruvida du ska få Solo handlar om en enkel fråga: Är portabiliteten värd priset för dig? Om du i första hand paddlar på platser med enkel åtkomst – det vill säga kör rakt på upp, lossar och sjösätter – då är de extra pengarna inte värt det.

Men om du regelbundet önskar att du kunde komma på ett sätt att få din bräda i vatten som bara är lite för långt för att bära din typiska SUP, kan Solo vara en anständig investering. Jag njöt av min tid med Solo och kunde starta från och utforska platser som jag aldrig trodde att jag skulle kunna ta mig till med en paddleboard. Bara det skulle göra det väl värt det enligt min åsikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.