Recension av Bob the Mini Dishwasher: Byggd för de riktigt lata

Du vet vart detta är på väg. Cirka 10 minuter före slutet av den första cykeln sprang jag, jag hörde ett gurgla sedan ett stänk där det inte var meningen att det inte skulle vara ett stänk, och jag hittade några koppar varmt vatten och ett par uppsvällda korianderfrön och riskorn strömmar ut på bänken och ner på trägolvet. Det lämnade en fot bred vattenfläck på den fina träbeklädnaden på min köksö. Jag kommer inte att vara den enda personen något sådant här händer.

Slangklämma fastspänd, jag testade på allvar. Jag kom snabbt att gilla deras “kassett”, en sorts åttaspårsformad patron som ansluts till Bobs bas och har tillräckligt med diskmedel för 30 laddningar, en idé som jag skulle älska att se i fullstora diskmaskiner. Du kan också använda tabletter eller vanligt diskmedel, men kassetten var så bekväm att det var allt jag använde under testningen, även om jag bara önskade att jag kunde hälla diskmedel i kassetten istället för att behöva hela returplastpatronen. Jag satte i två tallrikar, en halvliters kanna, en 3,5-koppsbehållare och dess lock, tillsammans med en mugg och ett par redskap. Det laddade Bob full till gälarna.

Att hälla vatten i tanken verkade ta ett tag, men jag var uppmärksam på andra saker och höll fortfarande tummarna för att jag inte skulle få en varmvattenutblåsning till. Mitt tidiga intryck var hur mycket lik en vanlig diskmaskin det var. Litet, ja, men samma ljud – ungefär lika högt som en inbyggd – samma övergripande känsla och timing på de olika cyklerna, inklusive en snabb 20-minuterscykel som jag använde för det mesta.

Det fungerade tillräckligt bra för att jag inte märkte någon större skillnad i kvaliteten på städningen mellan Bob och min egen diskmaskin. När jag kastade något hårdare på den, som insatsen från en 8-liters snabbgryta som jag precis hade kokat ihop ett ton ragù i, tog den upp hela korgen, men den kom ut ren. Det jag kämpade med var hur jag, under den tid det tog att fylla Bob med vatten och lägga disken i den lilla korgen, bara kunde ha diskat dem för hand. Bara att hälla i vattnet så snabbt som Bob kunde ta det (jag är inte säker på var flaskhalsen är, men det var överraskande nog inte så snabbt), inklusive att fylla på min 2-liters kanna i den närliggande diskbänken, tog drygt 90 sekunder.

Jag var mer medveten om detta när jag körde en annan liten last: toppen och botten av min franska press (hälsning, Bob!), toppen av en minihackare, ett dricksglas, en liten Tupperware, ett litet durkslag och ett av dessa silikonvitlöksskalare. Jag kunde ha tvättat allt det där på 90 sekunder och inte fått Bob att tappa mitt bänkutrymme. Hur liten den än är så är den fortfarande en stor sak att ha mitt i köket. Företaget poängterar att Bob använder fem gånger mindre vatten än handtvätt, och det kan vara sant för de (lata?) människor som kör vatten hela tiden de tvättar, men inte för oss andra.

Haut Dish

Bob minidiskmaskinen rengör din disk ungefär lika bra som en fullstor maskin.

Foto: Daan Tech

Jag är säker på att det finns några människor där ute som skulle kunna dra fördel av Bob. Kanske vore det lite mer praktiskt om du faktiskt körde VVS för både fyllning och dränering. (Du kanske vill ha en rörmokare för det här – det skulle inte ha varit ett litet projekt att stoppa in den i min handfat, och det skulle vara ont i ögonen.) Och kanske om du konsekvent hade specifika grejer, som bara glasögon eller bara tallrikar, som du kan tränga in där effektivt.

Jag känner också att Bobs dräneringsbehov – bredvid diskbänken eller ovanför en hink i mitten av ditt köksgolv – kommer att dämpa lite gallisk diskmaskinentusiasm. En inbyggd tank som kunde skjutas ut och tömmas hade kanske varit ett bättre alternativ än ett handfat eller en hink med en slang in i den. När det var dags att skicka tillbaka Bob till Frankrike körde jag den speciella tömningscykeln för att tömma vattnet från dess inre, men efter att det rann blev jag förvånad över att skaka ut en dryg halv kopp eller mer kvar där inne, vilket kunde vara problematiskt för förvaring eller frakt.

Något stämde inte riktigt med Bob, och efter att den första förälskelsen försvunnit, tror jag att många invånare i små lägenheter kommer att inse att maskinen inte förtjänar den mängd utrymme den upptar och den tid den tar upp. . Det finns ett fåtal personer – inklusive de otroligt lata – som kommer att älska Bob och inte tycka att dess ringa storlek är en avstickare, och jag tror att de kan vara väldigt nöjda med det. Så länge de kommer ihåg att fästa slangklämman ordentligt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.